cute followers

Friday, May 6, 2011

Hubby or Baby?

hubby vs baby.... Saper yang salah agak2nya..

Memula skali baby anto kat hubby(B)? 

Dear hubby, 
baby nak mintak kebenaran B untuk bawa anak-anak balik ke kampung. B tak perlu hantar baby sebab baby mampu untuk bawa anak-anak ke kampung musim cuti sekolah ni dengan bas.. B jagalah diri B dan kereta B baik-baik... cuma ada perkara yang ingin baby luahkan disini... kereta baru B tu mahal.. harga mencecah 100k barangkali.. sebab tu B sayangkan kereta B lebih dari baby... sampaikan B dah terlena dalam kereta B tu sejak B beli 3 bulan yang lalu dah masuk 3 malam... B sayangkan kereta B lebih dari baby, nak tau ngape? 

Harga kereta B tu lebih mahal dari wang hantaran yang ayah baby letakkan masa kita kahwin dulu.. cuba hantaran baby lebih mahal dari harga kereta B? 

Tiap-tiap pagi B mesti gosok kereta B, nak nampak berkilat..tapi baby nak dapat kiss morning pun susah 

Sejak beli kereta tu, sebulan sekali macam-macam aksesori B beli kat kereta, baby nak dapat hadiah besday setahun sekali pun susah.. 

Kereta sebulan sekali B servis, B kata kena jaga maintainance. ..baby nak dapat pi salon setahun sekali pun susah... 

Kereta B make up lawa-lawa.. tapi kalau baby make up lawa-lawa B kata baby tak sedar diri kereta B bagi makan minyak mahal-mahal cecah 100 setin pun ada, baby nak makan pizza sekeping jer masa mengidam anak kedua kita B kata baby mengada-ngada. 

Kereta B kalau anak-anak sentuh sikit bodynya B marah anak macam nak makan, baby jatuh longkang besar boleh B gelak 

Paling menyedihkan. .. baby tanya ngape tidur dalam kereta? B jawab takut orang curi kereta B.. kalau baby kena curi?? 

baby nak balik kampung dulu.. anak-anak nak jumpa atuk dengan nenek depa.. tak nak naik kereta B takut calar.. baby calar takpe.. jaga diri elok-elok, sarapan baby dah sediakan. baby pi tak lama sekolah bukak baby balik lah dengan anak-anak.. pesanan baby.. 

B SURUHLAH KERETA B TU MASAKKAN MAKAN KESUKAAN B
B SURUHLAH KERETA B TU BASUHKAN PAKAIAN B
B SURUHLAH KERETA B TU GOSOKAN KEMEJA B
B SURUHLAH KERETA B TU SIAPKAN AIR MANDI B
B SURUHLAH KERETA B TU KEMASKAN RUMAH B
B SURUHLAH KERETA B TU URUT-URUT BADAN B
B SURUHLAH KERETA B TU TEMANKAN B TIDUR 

Love,
baby 


ni B lak bagi.... 

Dear baby, 
Bukanlah B sayang keta tu lebih dr baby.. tapi baby kene faham keta tu keta bos B. Nanti kalau ilang sapa nak ganti.. baby, B suruh keja baby xnak, baby kata nak dok umah jaga anak,nak siap kan sarapan nak kemas umah tapi baby tiap2 hari bgn tido kul 12.. macam mana nak wat keja umah...

Cuba lah baby pk mana x B tido dalam keta... B balik keja lambat skit baby dah kunci pintu..bukan nye B gi foya2 kan B gi keja...lagi satu pasal piza yang baby ngidam tu.. baby nak piza yg di oder dr jepun... mana lah B ada duit nak oder.. B nak bg apam balik yg jual kat depan ofis B ni baby xnak, baby nak jugak piza dr jepun.. nasib baik B x belikan kalau x anak kedua kita tu mesti muka cam doremon..ish xnak laa B.. 


Pasal hadiah kan B dah belikan tapi B sembunyi kan kat dapur.. baby yang tersalah buang ingatkan sampah... tulah B suruh kemas umah tu baby kata umah kita dah bersih tapi hadiah dgn sampah pun dah jadi serupa jek...hadiah tu mahal tau B beli untuk baby..
Sebenarnye B sayang baby lebih dr keta tu wlau pun hantaran masa kita kawin cuma rm7k..baby x tau bpe kali turun naik bank nak wat loan rm7k..tapi demi baby B wat jugak..
sbb masa tu baby kalau mekap mmg sebijik lisa surihani.. tapi sejak baby wat rebonding 3 tahun lepas setiap kali baby mekap B terbayang lak muka hantu kak limah.. bukan baby x cantik tapi kening baby tu gi cukur wat per.. walau pun B selalu cukur janggut B tapi baby xyah laa nak cukur kening baby tu....pasal morning kiss tu, baby bangun pun dah tengahari nak morning kiss cam mana.. dah laa baby.. B malas nak citer..

Tapi B nak bg tau jgk kat sini baby tetap no 1 dlm hati B..nanti kalau naik bas tu bebaik.. baby nak balik kg B izinkan Cuma jgn lupa kim salam kat mak ayah kat sana .. kalau ada gulai tempoyak ke nanti jgn lupa bwk balik skit.. 

Kalau ada lembu terlepas ke baby xyah laa susah2 gi kejar lembu tu... biar jek.. nnti B balik kg B kejar kan ..bukan apa takut lembu tu tanduk baby nnti bukan stakat calar jek silap2 leh masuk hspital. B kene tanduk xpe..

Jaga anak2 baik2 jgn bagi diorang main kat sungai musim2 banjir ni.. nak dpt anak bukan senang takut nnti baby ngidam lagi piza jepun lak lagi haru.. baik jaga jek yg dah ada tu.. baby pun jaga diri baik2.. jgn sampai jatuh longkang lagi.. hehe..  B mmg xnak ketawa masa tu tapi nak wat cam mana baby jatuh kepala dulu yang masuk longkang...dah laa rambut baby masa tu baru lepas rebonding.. mmg B ketawa...hahahhahah ahahha

Love,
hubby

No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...