cute followers

Saturday, January 22, 2011

aktiviti hujung minggu.

assalamualaikum w.b.t. semua. tomorrow hujung minggu kan. so kne plan nak buat apa. dalam minda ada macam2 perkara nak buat actually hujung minggu ni termasuklah study because assignment berlambak kan sampai tak cukup tangan. besides, ada test jugak so i need to make revision and study too. ouh and then nak pkir nak watpe lagy. oo okey online sekejap release tension kan. ops sekejap kew kadang2 kalau dapat online tu sampai tak engat dunia da. tu yang susah tu kan. aiyoo !




cakap pasal study actually i need to focus on chemistry. waah it's quite tough right? sape pakar jum buat kelas chemistry. hihi. so i need to do more reading to make sure that i really understand that topic that i was learned in class. but i am very lucky because dis sem i got a handsome lecturer and he is really good in teaching. so we will be so excited to go the class and i always sit in front to focused during lecture time. and one more when we sit in front we will understand more what the lecturer taught beside we can pay the attention to what we learned in the class, that's all the benefits that we can get when we come early to the class and sit in front.


for subject biology plak pon sama still tough. need a lots of reading and understanding. dis week i just have my biology quiz. but its too dificult one although it just a quiz. i don't know when the time for test is coming, the questions must be sure it was really2 difficult. i felt so worried. i wanna score in my test of course. insya Allah i can do it. we must try first and then we tawakal.




one more thing kalau weekend je kan mesti rasa boring. kalau boring tu mesti rasa mengantok and then naik katil tido.. haisyy its always like that. ey macam mana erk tak nak bagi boring. kadang2 tu tengah2 buat revision or study pon boleyh terlelap. maybe letih sangat kot jadual pack kan, bese la its normal rutin harian sebagai pelajar. pengurusan masa tu amat penting. now i realise that. sapa ada tips tak nak kasi ngntok dalam kelas ke leyh la share ea. hihi.






lastly harap kita sama2 dapat isi masa lapang dengan aktiviti yang berfaedah kan. kalau boleh la kan, takdela kita habiskan masa hujung minggu tu keluar jalan2 seharian. its really wasting, money, time and energy. kita mesti berjimat mulai sekarang. jangan jadi boros. harga barang pon da naik kan. ni pesanan untuk diri sendiri jugak. ok la selamat bercuti. assalamualaikum :)


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...