cute followers

Saturday, December 10, 2011

Kau yang ku sayang !

Assalamualaikum w.b.t. first of all lia today lia nak cakap pasal orang yang lia sayang. Of course la first, Allah pastu nabi muhammad s.aw. ,ayah dan ibu lia, adik beradik lia n ada someone special yang lia penah sayang suatu masa dahulu. Tapi kan sampai sekarang lia tak sure sama ad alia da boleh lupakan dia sepenuhnya dengan betul2 ke tidak. Hurm. Entah la lia pun tak faham dengan apa yang lia. Dulu kiteorang memang da penah rapat, tapi kiteorang memang tak penah jumpa satu sama lain. Tapi lia tahu yang dia memang baik tapi ada lah sebab2 dia yang menyebabkan lia dan dia tak bersama. Tapi dulu lia da remove fb dia tapi sekarang dia da add lia balik and then lia pprove. Huhu. 



Betol ke lia ada terbaca suatu ayat, kalau sepasang kekasih pernah menjadi kekasih dahulu maka jika putus, mereka tidak akan boleh jadi baik atau rapat dan jika mereka masih lagi berkawan baik seperti dahulu maksudnya mereka masih sayang dan tidak boleh melupakan antara satu sama lain. Yeke? Lia rasa macam tu jugak. Lia takut jugak kalau jadi macam tu, lia taknak la rasa tu datang lagi. Erm korang rasa boleh ke kita lupakan orang yang kita pernah sayang dengan hari2 kita tengok updates dia. Tak nak tengok pun asyik keluar je kat wall.. huhu cam ne jew. L mesti lah tertengok jugak. Lia baru plan nak lupakan lia dalam masa terdekat ni tapi macam tak berjaya je sebab bila nak lupakan tu, dia tiba2 muncul balik dalam hidup lia. Lia tak tahu nak wat camne, adakah dia  jodoh lia? Kita tak tahu kan siapa jodoh kita? Tapi lia tak nak lagi menangis buat kali kedua sebab bila kita dah sayang kat seseorang tu, mesti kita akan harap kita akan bersama dengan dia dunia dan akhirat kan? insyaAllah. Lia nak dia jadi imam untuk lia, dan boleh bimbing lia ke jalan yang diredhaiNya. Lia nak dia ikhlas terima lia seadanya, kekurangan lia dia boleh terima dan sentiasa ada di saat lia perlu. Lia tak cari yang sempurna tapi cari yang boleh sempurnakan lia. Lia tak harapkan yang hensem pun tapi biarlah yang sentiasa menjaga solatnya dan yang yang boleh tegur lia bila lia ada buat salah. Lia rasa lia belom jumpa lagi jodoh yang ditetapkan oleh Allah untuk lia. Lia akan tetap sabar menunggu kehadiran dia. Lia harap kepada dia yang bakal jadi pendamping hidup lia, siap sedialah untuk menerima kekurangan dan kelebihan lia seadanya. Lia akan menantimu dengan penuh sabar wahai sayang. Sekarang lia akan belajar memperbaiki diri lia yang hanya insane biasa yang sering kali melakukan kesilapan tetapi sekarang dalam proses untuk memperbaiki diri, kerana orang yang sentiasa berubah dan melakukan perubahan itu adalah orang yang berjaya sebenarnya. InsyaAllah kita termasuk dalam golongan itu. Mudah mudah jodoh kita akan dipermudahkanNya, dan lepas solat sering lah kita berdoa agar dipermudahkan jodoh kita dan dikurniakan pendamping yang soleh atau solehah. InsyaAllah. Amin J


No comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...