cute followers

Saturday, January 21, 2012

Alamak berat da naik. Aigoo ~~

assamualaikum w.b.t semua. hye2 lia da lame tak update blog, maklumlah musim final exam kan. busy lah katekan. hee.. haa ttengok tak tajuk post tu??hmm tak tengok la tu.. shdeyy..hihihi.. erm x lia nak bgtaw yang sakrang berat lia da nek, Ya Allah tak sangka jugak betol ke ni. hehe. memang x ley blah sebab kan lia taw sepanjang musim stdy week asek berselera je nak makan. tak taw lah nape, bahagia kot. hehe bahgia sebab exam, erk? :P hee. tak taw la nape, tp lia ni mnmpk je cma kurus, tp kuat makan taw, jangan terkejut pulak taw. yeasshhh, berat da naik , so lia nak kne maintainkan berat ni, so xd la  gemuk sangt kot ase, tp2 lia x boleh sgt x cover mkan, nanti badan naik macam belon yg dipam pam kanng,, huhu takmo lah cma tu, takot.. huhu  tp alhamdulillah sebab lia ni jenis kalau makan tak cepat naik, ok la kan hehe :)

gemok dah. aigo ^_^

erm alhamdulillah skarang lia da abes paper. sangat lega rasa, yela kalau tak sebelum ni memang asek stay up je kan sampai lebam2 study, nak habiskan jawab past year lagi kan. haihh. saba je la.. erm then2 ngantok sgt rase cam tk ckup tdo jew, lia suke tido dlu skejap malam tu sebelum stay up. then, bila bangun je dah rasa segar sikit, then pergy mandi lah. lia ngn bestfren lia, sha memang camni kiteorang amalkan petua nak stay up sejak dari jengka lagi. hik2. alhamdulillah berjaya. sayang sya  sangat2 taw. Ya Allah dia lah kawan saya yg paling baik dan palingg saya sayang dunia akhirat. p/s : family dia pon baik jugak (eh2 tetiba je kan masuk hal family lak..hehe) erm tp lia senang la dgn dia, tp memang x sangke ada orang yang cuba nak jatuhkan kami, lia rasa sangat sdey. huk2. takpela lia tak kesa apa orang nak kata, janji kita tahu selagi apa yang kita buat memang tak slah. so buat tak tahu je mulut orang memang kita tak boleh nak tutup kan. huuhu.


erm, sekarang ni lia da kat umah aishah kat puncak alam. wah sangat selesa dapat tido tadi. Ya Allah rasa mcam nikmat sgt taw. hehe macam tak penah tdo seribu taon kan. al maklum lah lia ni kaki tido jugak sebenarnya kalo kat umha, kantoi. hasiy, eh2 tu kalau penat sangat jew. huuhu.. erm tetiba je terasa sangat rindu nak balik rumah. huuhu rindu kat mama n abah,syahir, qilah akak n ifan.. sayang korang sagat2. Ya Allah panjangkanlah umur mereka, amian.. :) lia da beli tiket nk balikk kuantan taw, 25 hb ni, lia stay kat shah alam dulu sebab... cube korang teka sebab apa. haaa salah! hee.. lia stay cni sebab nak teman buah hati pengarang jantung lia, aishah ku sayang, kawan yang lia paling sayang dan paling yang sorang ni da hampir menamatkan zaman bujang dia.


Alhamdulillah, lia bahagia bila tengok kawan2 lia yang lain bahagia taw, lia sentiasa mendoakan mereka. hurm kawan2 lia sumnyer rmi da ada teman hidup. lia? erm insyalAllah otw kan, maybe belum jumpa lagi sebab Allah taw apa yang terbaik unutk hambanya. amin2 doakan yang terbaik untuk lia k. skarang lia dalam proses untuk mentransformkan diri lia ke arah yang lebih baik, dari yang baik. huhu insyaAllah. Ya Allah permudah kan lah jodoh ku dan kurniakan lah aku pendamping yang soleh. amin2. korang pon boleh doa jugak ok? jangan lupa pada DIA, insyaAllah dia sentiasa ada bersama kita walau susah atau senang. :) ok lah rasa macam da banyak da lia membebl ni ka hik2 da lewat kot. sha pon da tdo lena da dia, hehe dibuai di alam mimpi. selamat malam syang ;) jumpa lagi, jaga diri,, hiasi peribadi.. insyaAlllah.. sekian, wassalam :)




Amalkan membaca doa Nabi Zakaria a.s. (surah Al-Anbiya, ayat 89)
“Dan (ingatlah kisah) Zakariya, tatkala ia menyeru Tuhannya ‘ya Tuhanku, janganlah Engkau membiarkan aku hidup seorang diri, dan Engkau adalah Waris Yang Paling Baik’.”(QS. Abiya/ 21: 89)
“Ya Allah… Cukuplah Engkau saja yang menjadi pemeliharaku di dunia dan akhirat kelak. Dengarkanlah rintihan hamba-Mu yang dhaif ini. Jangan Engkau biarkan aku sendirian di dunia ini maupun di akhirat kelak. Sebab itu menjuruskan aku ke arah kemaksiatan dan kemungkaran. Maka, kuruniakanlah aku seorang pasangan yang beriman, supaya aku dan dia dapat membina kesejahteraan hidup ke jalan yang Engkau redhai. Dan kurniakanlah padaku keturunan yang soleh, Amin… Amin… Ya Rabbal Alamin.”
“Walaa tamuddanna’ainaika illa ma mata’na bihi azwajanminhum zahratul hayattu linaftinahum fiih, warizqo robbikaa hairu wa abqa, wa’ mur ahlakaa bisSolaati,wastabir ‘alaiha, laa nas aluka rizqo, nahnu narzukuqa, wal’aqibati lit taqwa…….”
Ertinya:
“Jangan lah pandangan mata kamu terpesona melihat perhiasan kehidupan (yang Kami beri kepada orang2 kafir) yang menjadi ujian padanya. Dan rezeki kurniaan daripada tuhanmu (Allah) itulah lebih baik dan kekal(balasan Syurga). Dan suruhlah /arahkan ahlimu (keluarga dan anak2 serta org terdekat) mengerjakan solat, dan bersabarlah kamu atas perkara itu. Tidak lah Kami minta rezeki dari mu, tetapi Kamilah (Allah) yang mengurniakan rezeqi kepadamu dan ‘akibat kesudahan baik itu adalah bagi mereka yang bertaqwa”


2 comments:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...